De Klimaat Maffia

Er is veel over de ondergang van ons klimaat gesproken. De grootste doemscenario’s zijn uitgedacht en  aan ons voorgeschoteld. Van extreem hoge temperaturen tot de zondvloed die ons allen wegvaagt. Als je het allemaal hoort dan slaat de paniek keihard toe. Je denkt: “Het is verloren! We gaan allen ten onder. Waarom zou ik nog kinderen op deze wereld zetten als er straks niets meer is?”

Afgedankte politici nemen het voortouw om de wereld te waarschuwen voor de tegenspoed die ons allen te wachten staat. De documentaire An Inconvinient Truth van Al Gore is een sterk staaltje. Je wordt echt bang wanneer je ziet hoe de gletsjers bij de poolkappen aan het smelten zijn.

Hoe de Kilimanjaro geen besneeuwde top meer heeft.

In Nederland maakt men zich grote zorgen of de zeedijken of de duinen nog wel hoog genoeg zijn. En hoe lang duurt het nog voordat de zee zich meester heeft gemaakt van deze opgeworpen scheidingslijn die de steden in de Randstad al eeuwen beschermd of de snelstgroeiende stad van Nederland, Almere. Eerlijk gezegd zou ik zelf nog maar een goed nadenken of we die stad wel moeten afbouwen. Wat heeft het voor zin als de ark van Noach hier straks toch overheen vaart?

De oceanen hebben zo’n 30 jaar nodig om af te koelen of op te warmen. Na elke periode koelen de wereldzeeen weer af of warmen ze juist op. Daarbij wordt een inmens grote hoeveelheid CO2 uitgestoten die vervolgens door de vegetatie op o.a. het land weer opgenomen worden. Een cyclus die al bestaat sinds het ontstaan van deze wereld. De uitstoot aan CO2 die wij als mens uitstoten door onze uitvindingen valt in het niet vergelijken bij wat het klimaat doet. Hebben wij als mens dan helemaal niet te vertellen over de natuur? Nee. Wie zijn wij, om als een fractie van het hele leven hier op aarde, te denken dat wij het klimaat kunnen beinvloeden? Ja, we kunnen ervoor zorgen dat onze eigen leefomgeving schoner wordt. Minder uitlaatgassen zodat wij dat niet hoeven in te ademen. Minder boskap zodat wij niet aan de rand van een woestijn komen te wonen. Maar het klimaat om zeep helpen? Kijk naar de kracht van moeder natuur. De vulkaan uitbarstingen, de aardbevingen, de allesvernietigende stormen. En dat is nog maar een fractie wat moeder natuur ons laat zien.

Deze documentaire, The Global Warming Swindle , laat natuurwetenschappers van over de hele wereld aan het woord. Luister naar wat zij te zeggen hebben en oordeel daarna zelf. Is de paniek terecht? Of is het de zoveelste manier van de wereldregeringen om paniek te zaaien?

We hebben verschillende ijstijden gekend op deze aardbol.De tussenperiodes waren ongeveer 21.000 jaar. De laatste was 10.000 jaar geleden.  De volgende zal dus ook wel komen…..

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: