De internationale Amstel Gold Race

Wat is er nu mooier voor een wielerorganisatie om de mooiste route te vinden voor een wielerronde?

Wij wonen in Kleve Duitsland,ongeveer 20 km over de grens bij Nijmegen. Aan de voet van een heuvel staat ons huis en dagelijks zien wij grote groepen wielrenners naar boven rijden. Een klim van ongeveer 2 km naar het hoogste punt van het stadje. Daarna een stijl stukje naar beneden om vervolgens weer een mooi stuk door het bos te rijden op volle snelheid. De richting daarna is niet moeilijk te raden voor de echte keien onder de sporters. Richting Berg en Dal, de Duivelsberg, de Zevenheuvelenweg over. Prachtig dalen en klimmen om zo Groesbeek binnen te rijden. Het moment van even lekker uitrijden is er niet bij. Je glijdt het kleine centrum binnen en dan gaat het alweer omhoog richting de Oude Molen.En dan wordt het kiezen.De Sint Jansberg van Milsbeek, net voorbij Bredeweg. Klimmen,dalen,rechte strakke wegen en vervolgens richting Gennep en het Brabantse of Limburgse land in. of toch liever richting Mook, Molenhoek,Malden en de eenzame lange stukken door Overasselt richting Grave.

Twee jaar geleden kwam de Vuelta hier nog voorbij. Vanuit de gemeente was helaas weinig geregeld en zag men ook niet veel mensen op de been. Een gemiste kans.

Graag zou ik u willen uitnodigen om een een kijkje te nemen in Kleve en de potentie die het heeft voor een mooie etappe. De gemeente staat over het algemeen welwillend tegen dit soort evenementen. En wat zou het toch mooi zijn als de Amstel Gold Race grensoverschrijdend werd.

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: