Dodenherdenking gegijzeld?

Elk jaar naar de aanloop van de dodenherdenking op 4 mei wordt er door vele politici en andere bekende nederlanders geroepen dat deze dag ook zeker in het teken staat van alle slachtoffers van oorlogsgeweld. Dat is een mooi streven, ware het niet dat er nooit iets van terecht komt.

De joodse organistaties en andere groeperingen die zich hard maken voor het altijd blijven herinneren van de holocaust kapen deze dag weg voor hun eigen belangen. Alle andere slachtoffers worden in een korte zin uitgesproken en voor de rest gaat het alleen over de 6 miljoen doden van WOII.

De Holocaust is een verschrikking geweest. Niet alleen vanwege de vele doden maar ook voor alle nabestaanden. Zoiets mag nooit meer gebeuren.

Maar wat mag nooit meer gebeuren?

De gruwelijkheden van het nazi – regime?

De joodse slachtoffers of alle WOII slachtoffers in het algemeen?

Of het grote aantal slachtoffers?

Persoonlijk zou ik zeggen; Alle slachtoffers van oorlogsgeweld.

Waarom vallen er dan nu nog steeds slachtoffers  in de wereld, door gewapende conflicten? Waarom zegt men: Het mag nooit meer gebeuren, terwijl tijdens het uitspreken van die zin er weer nieuwe slachtoffers gevallen zijn?

De organisaties die de herinnering aan de Holocaust levend houden zijn veelal groeperingen die gesteund worden door de Israelische overheid. Dezelfde overheid die het toestaat dat mensen van hun land verjaagd worden in Palestina. Dat er palestijnse mensen omkomen door de zoveelste sterk overdreven militaire (re-)actie van het leger. Hetzelfde land dat joodse kolonisten hun gang maar laten gaan met het verder uitbouwen van illegale nederzettingen.

Deze regering heeft een aantal parlementsleden die orthodox, of beter gezegd extremistisch zijn. Deze mensen hebben als doel alle palestijnen volledig uit Gaza en de West Bank te verdrijven. En ze zijn aardig op weg want niemand die ze een haarbreed in de weg ligt wanneer zij de zoveelste palestijn van zijn huis en land verjaagd hebben. Het huis afbreken en er nieuwe illegale woningen neer te zetten. Een van de meest absurde nederzettingen is toch wel het oude centrum van Hebron (Al Halil). Er zijn 400 criminele kolonisten uit Israel die er hun intrek hebben genomen en beschermd worden door ruim 1200 israelische militairen.

De Israelische overheid werkt dus volledig mee aan deze illegale praktijken. Dezelfde overheid die de gedachte aan de Holocaust hoog wil houden. Dezelfde overheid die tegen de vereniging van Gaza en de West Bank is. De overheid die niet wil dat Palestina erkend wordt en die de grens tussen Egypte en Gaza dicht wil houden om de mensen daar te laten creperen. Dezelfde overheid die mij nu waarschijnlijk ook een anti semitist vindt.

Volledig onterecht overigens omdat ik in dit hele artikel geen woorden of benamingen heb opgeschreven die het hele  joodse volk veroordeeld.

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: