De journalist

Het overgrote deel van de bevolking heeft altijd wel zijn mening klaar.Dit geldt dus ook voor journalisten.

Raymond van den Boogaard: “Journalistiek,en ook de parlementaire journalistiek is in menig opzicht een dienend, om niet te zeggen een beetje lullig beroep.Je staat daar maar met je opschrijfboekje, hengelend of een van de machtigen der aarde je misschien te woord zou willen staan,zodat je je broodwinning kunt beoefenen.”

Lange uren, lange dagen kunnen soms demotiverend werken wanneer er uit al dat wachten geen nieuws komt  of te weinig om te vermelden. Dan besef je dat je daar de hele dag gestaan hebt en geen cent verdiend en weet je dat je de volgende dag weer klaar moet staan voor het nieuws waar je op hoopt.

Aan de andere kant geniet je veel vrijheid. Als free lance journalist kan je het nieuws uitzoeken aan de hand van populariteit of juist heel gespecialiseerd. Daarbij leer je de mensen die je interviewd kennen en ben je een van de weinigen die bijzondere mensen ontmoet. Kijk naar de TV en je kan in het parlementaire circuit veel journalisten bij naam noemen.

Dus journalistiek is absoluut geen “lullig beroep” maar juist een heel dankbare baan. Je maakt bekend aan het land wat meningen of opvattingen zijn  van bijvoorbeeld een minister. Je weet dat de lezers dat nieuws in zijn/haar krant wil hebben. Daar staat jouw naam onder. Dienend is het ook maar in weinig opzichten want als journalist heb je veel mogelijkheden om je mening weer te geven in het nieuws.

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: